“A legjobb dolgok mindig a közelünkben vannak – a lélegzet az orrunkban, a fény a szemeinkben, a virágok a lábunknál, a munka a kezünkben, az igazság ösvénye előttünk. Ne kapaszkodjunk a csillagok felé, de becsüljük meg hétköznapi feladatainkat abban a biztos tudatban, hogy a mindennapi kötelesség és a mindennapi kenyér a legédesebb dolog az életünkben.” (Robert Lous Stevenson)

Az ÍZpiac gondolata abból az apropóból született, hogy az előző posztban beharangozott kis műhely létrejött és mi nagyon szerettük volna ezt egy bemutatkozással megünnepelni. Fél év telt el mióta műhelyünk kulcsát kezünkbe kaptuk, és nagyjából 3 hónapja, hogy az Edótermékek és a RenKa szörpök ebben a kis konyhában készülnek. Szerettük volna megmutatni a kíváncsi közönségnek hol készülnek termékeink és miket alkotunk a zárt ajtók mögött. Az álmodozást a tervezés követte és ekkor jött a homlokracsapós pillanat, hogy mi lenne, ha egy kis gasztropiacot szerveznénk, néhány gasztropajtival, akik a környék gasztroszcénáját színesitik.

Az kalapált bennünk és nem hagyott nyugodni, hogy ebben a tyúkszaros életben talán nem az a legfontosabb, hogy egymást segítve, közös erővel és összefogással hozzunk létre egy olyan eseményt, amely a környéken élők figyelmét is felkeltheti?

Az nem lehet, hogy a Fertő parton élők ne ismerjék személyesen azt a néhány kézműves termelőt, akik csodálatos munkájukat a környéken végzik, igaz? Mardosó lelkiismeretünk perzselte fel bennünk a vágyat, hogy ezt a tényt megváltoztassuk.

Az ötlet jött, mint nyíló ablakon besurranó szél, és belénk hasított a felismerés, hogy nekünk kézműveseknek talán az a legfontosabb, hogy a közvetlen környezetünk ismerje és elismerje munkánkat, ehhez viszont arra van szükség, hogy tudjanak rólunk.

Eseményünk legfontosabb küldetése és célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk azon kézműveseknek, akik szorgalmukkal és kitartásukkal csendesen teszik a dolgukat, miközben olyan minőségi élelmiszeripari terméket állítanak elő, amellyel bárhol megállhatnák helyüket a világban. Mi büszkék vagyunk rájuk és azt szeretnénk, ha minél szélesebb körben tudnának róluk!

Vannak köztük egyszemélyes vállalkozást működtetők, vannak viszont akik, már szintet léptek és, egy kisebb csapatot tudnak maguk mellett, de vannak olyanok is, mint amilyenek mi is vagyunk RenKával: kistermelők, a szó legegyszerűbb és legigazibb értelmében. Egy dolog viszont közös mindannyiunkban: különleges szenvedéllyel vetjük bele magunkat a munkába és törekszünk magas minőségi termékek előállítására!

A különbözőségeink tesznek minket egyedivé, de az azonos szemléletmódunk kovácsol bennünket egy csapattá!

A csapatban vannak védjegyes tagok, köztük mi is, akik termékeikkel kiérdemelték az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület által létrehozott védjegy címet az élelmiszer szektoron belül, így ők méltán büszkén viselhetik a kézműves termékeikre vonatkozó elismerést.

Eseményünk fantázianeve gyorsan körvonalazódott, mivel a gasztronómiára építünk, ezért ÍZpiac lett a nevünk.

A Bíróföld pedig nem fantázianév, az a teljes valóságot fedi. Mivel Fertőszéplakon a Szent István utcában lakom, ezért drága apósomtól gyakran hallom a Gyöpször kifejezést, hiszen ő gyerekkorát (1940-es évek)itt töltötte. A Bíróföldet is gyakran mondogatta, mire kiderült, hogy az valójában pont azon a helyen van, ahol a kis műhelyünk a 70-es években épült. Így tehát a teljes valóságot fedi, hogy a gasztropiac a Bíróföldön lesz megszervezve.

Ha ellátogattok a délutánra az alábbi portékákkal tölthetitek meg a pocakot és kamrátok polcait:

  • sajt
  • kenyér
  • méz
  • lekvárok
  • zöldségkrémek
  • szörpök
  • aszalványok
  • teák
  • kekszek
  • bonbonok
  • dió
  • kávé
  • sör
  • bor

Szívből reméljük, hogy téged is látogatóink között üdvözölhetünk, és reméljük, hogy az együtt töltött délután kedves emlék marad számodra!

Helyszín: Fertőszéplak, Petőfi utca 1/a.

Időpont: 2020.11.20. 15 órától

Várunk szeretettel!

Edó és RenKa

Írj nekem!

Partnereim

elgusto logo1 erhardt logo kofferbar  logo by    malacpofa   rozetta   tornacos logo