Egészen pontosan egy hete készülök a posztírásra, de valahogy mindig eltereli valami a figyelmemet. Ahhoz képest, hogy az idei készülődést igencsak lazára vettem, az elmúlt 3 hetem mégis húzósra sikerült.

Alapvető elhatározás volt, hogy összesen 2, azaz kettő vásárban tolom oda a szekerem, és ez meg is valósult, de valahogy mégis a teendők listája nem akart fogyni. A takarítás elkerülésére tett fogadalmam is sikeresen teljesítve, lásd ablakpucolás kizárva, a porszívózáson kívül csak a rendrakás lett elvégezve, így lazaságom maximális erősségre tekerésével elértem már családom döbbenetét is. Sebaj, nálunk akkor sem lesz idegbajos karácsony! Én nyugi vagyok! S ha én nyugiba vagyok, akkor abból a többiek is profitálnak!

A bejgli megrendelve, a töltött káposzta szintén, férjnek a vegetáriánus töltött káposzta hozzávalóik már megkezdték ízeik összeérését a tepsiben. Yess! Az idei adventi koszorú is tudatosan minimálra sikerült, 4 fehér gyertya köré friss fenyőágak kerültek, hát kell ennél több? És akkor a mézeskalács sütésről is ejtvén néhány szót, idén egy alkalommal sütöttem, fiam segítségével, mézeskalácsot. De, ez az egy alkalom igazán bensőségesre sikerült, karácsonyi zenével megspékelve, tészta szaggatás közben beszéltük meg az élet “apró” dolgait.

Nos tehát, nem maradt más hátra, mint gép elé ülni és engedni, hogy a fejben összerakott gondolatok elárasszák a képernyőt, és kezeimmel tízujjast játszva lazán klimpírozzak néhány szösszenetet.

Az idei évet összegezve eszembe jut egy nagyon fontos szó, mely végigkövette évem mind a 12 hónapját, és ez nem más, mint a: HÁLA!

Hálás vagyok, hogy itt tartok most, és melegség tölti el szívem, ha arra sok jó és áldott emberre gondolok, akik körülvesznek. Ez az év bővelkedett rengeteg sok új ismertségben is, csodás eseményekben, remek találkozásokban, barátságok kialakulásában, és a legfontosabb volt, hogy az általam készült kézműves termékek is nagyobb teret kaptak a közönség előtt. Új termékeim is kerültek fel a palettámra: szörpök, chutney-k, teák és anyukám híres zakuszkája. Természetesen lekvárokból is kerültek kísérletezésre új íz és fűszer párosítások, és idén az egészségesség jegyében születtek, -szerintem remek (csak szerényen)-, cukormentes termékek is. Az új termékek elkészítése remek lehetőséget adott kipróbálni magam új területeken is, így az új évet szeretném arra is használni, hogy tovább kísérletezzem új ízvilágokkal. A gasztronómiában az a legjobb, hogy soha nem készül két teljesen egyforma termék, ugyanis számtalan dolog befolyásolhatja a végkifejlet eredményt. Imádom ezt a műfajt! És annyit, de annyit szeretnék még tanulni! Remélem lesz alkalmam az Új ÉV-ben erre is több időt szentelni!

És miért lehetek még hálás? Hát íme:

» Hála a családomnak (anyukámnak)
A családom a váram, a hátterem, a biztonságot adó közegem. Mindig és minden helyzetben számíthatok rájuk, és ha néha az ötleteimtől a falra másznak, azért mindig biztosítanak a támogatásukkal. Ez az év is azért sikerülhetett ennyire szuperül, mert folyamatosan támogattak, segítettek, biztattak, ha arra volt szükségem. És itt azt gondolom, hogy az Edótermékek vonatkozásában égetően fontos, hogy megemlítsem anyukámat. Ő az, aki idén is sokat tett azért, hogy a fogyasztókhoz került termékeim prémium minőségben készüljenek. Anyu teherbírását, -noha hamarosan 7-es prefixre váltja éveit (még sok-sok egészséges évet Neki!)-, sok fiatal megirigyelheti. Fáradhatatlan, aki képes 12 óra utazás után is fakanalat ragadni és fél napokat a tűzhely mellett tölteni. Hálám örök, még akkor is ha nem mindig tudom kimutatni felé érzéseim. :O

» Hála a Malacpofának
A Malacpofa nélkül nem tartanék itt, ahol most tartok! Ők voltak azok, akik teljesen ismeretlenül is bíztak abban, amit csinálok. Anélkül, hogy tudtak volna bármit is rólam, hogy egyáltalán “hol focizok”, vakul bíztak bennem, támogatásukkal biztosítottak és teret engedtek termékeimnek boltjuk polcán. Érezték és hitték, hogy igyekszem a kezem közül olyan terméket kiadni, amiben benne van szívem és lelkem. Óriási felelősség élelemmel foglalkozni! Ráadásul olyan terméket árulni, amiben nem látunk bele, nem mi készítettük, minden egyes üveget nem kóstolhatunk meg és úgy adjuk ki a kezeink közül a vásárlóinknak, eszméletlen bizalmat kell jelentsen. Hálás vagyok, hogy megtiszteltek a bizalmukkal! Igyekszem megszolgálni a jóságukat és hálám örökké üldözni fogja Timit és Istvánt! Aki még nem ismerné oldalukat, itt tájékozódhat róluk: https://www.facebook.com/MalacpofaGasztroDeli/

» Hála a Tornácosnak
A hegykői Tornácos étterem, szálloda és ajándékbolt tulajdonosaival régi a kapcsolatunk. Férjuram a Tornácos fitnesz részlegének megnyitása óta szolgálja a sportolni vágyó közönséget, így ők azok, akik kis vállalkozásom kezdetleges lépéseit figyelemmel kísérve drukkoltak és drukkolnak ma is nekem, hogy munkám beérjen. Hála érte! Szuper érzés megélni, hogy létezik olyan hely, ahol a tulajdonosok felkarolják a helyi kis kézműves vállalkozásokat, sőt minden erejükkel támogatják, hogy az általuk elért sikerekből részesülhessenek a kézművesek is. A Tornácos hosszú múltra tekint vissza, olyan gyönyörűen nőtte ki magát a komplexum, hogy példájukat bárki megirigyelhetné. Viszont szem előtt kell tartani azt a fontos tényt, hogy ezt a vállalkozást egy család kitartó szorgalma, lelkes hozzáállása, és teherbíró munkaképessége építette fel a nulláról, és nap mint nap azon dolgoznak közösen, hogy fent is tartsák. Olyan jó érzés egy picit ennek részese lenni! Előttem követendő példaként járnak, hogy a kitartó munkának van értelme és eredménye. Mivel termékeim a Fertőparton készülnek, így örömöm dupla volt, mikor lehetőséget kínáltak, hogy a többi fertőparti kézműves termékeket árusító Spejz ajándékboltjukban én is bekerülhessek a portékáimmal. Ha felkeltettem érdeklődésedet a Tornácos iránt, íme a létesítmény linkje: http://www.tornacos.hu

» Hála a vásárlóknak
Ezt a bekezdést a végére hagytam, pedig azt hiszem ez a gondolat érdemli a legnagyobb figyelmet! A vásárlók bizalmának megteremtése és megtartása a legfontosabb küldetésem! Attól a perctől kezdve, hogy az Edótermékeket már nemcsak a saját és családom örömére készítem, és kezemből kiadom az általam készített portékákat, vállalom a megmérettetés kockázatát. Az elismerés, azt gondolom, hogy minden ember számára jól esik, akár beismeri akár nem. Ezzel én is így vagyok! Melegséggel tölti el a szívemet, ha látom, hogy a megkóstolt termék elnyeri a tetszést. Ezért is tartom fontosnak, hogy mindig kóstoltassak. Soha nem árultam zsákbamacskát! Szeretem, ha beszélhetek a jövendőbeli vásárlóval a termék elkészültének módjáról, a kísérletezgetésekről. Ettől válik igazán személyessé a kapcsolatom minden egyes vevővel. Nos, igaz, hogy minden egyes vevőt nem ismerek, akik Edóterméket kóstoltak, de ismeretlenül is borzasztó hálás vagyok. Szavakban ki sem tudom fejezni! A visszajelzéseknek pedig annyira, de annyira örülök, hogy azt el sem tudom mondani. Nem győzőm elégszer elmondani, hogy a kritikát is szívesen fogadom, és tisztában vagyok azzal is, hogy mindenki ízlésvilágának nem tudok eleget tenni. Szerencsére nem vagyunk egyformák, és amíg az egyik ízkombinációt valaki az egekbe emeli, mert a zamata neki pont azt nyújtja, amit ő elvár, addig másnál ez egyáltalán nem jön be. Attól a pillanattól, hogy elérhetővé teszem mások számára az általam készült alkotásokat, vállalom annak a lehetőségét is, hogy lesz olyan ember, akiben nem azt az érzést ébreszti, ami számomra tetszetős lenne. Ez van! Én nem akarok mindenkinek megfelelni! Viszont továbbra is törekszem, hogy a tőlem telhető maximumot nyújtsam, és akinek ez megfelel, annak “szállok szíves rendelkezésére”!

És akkor következzenek az újévi célok:

» Edótermékek terén: a lekvárok mellett továbbra is marad a chutney és szörp készítése. Továbbá, szeretnék több gyógynövényt termeszteni és veletek megismertetni! Az év végi teák megjelenését nagyon kedvesen fogadtátok, ami szintén melegséggel töltötte el a szívemet. Az Új Évet szeretném egy kicsit a teáknak is szentelni! Mindezt úgy, hogy a többi termékek készítése sem fog háttérbe szorulni. Annyi izgalmas terv körvonalazódik bennem, amit most babonából nem írok le, de Facebookon ( https://www.facebook.com/edolekvar/ ) és Instagrammon is ( https://www.instagram.com/stefedo/ ) igyekszem minden újdonságról hírt adni! Ha igazán “up to date” akarsz lenni figyeld a közösségi oldalaimat.

» Magánéletemben: a szilveszteri vacsorán a meglepetés üzenetem a következőképpen hangzott: “Kívánom, hogy a 2019-es évben tedd próbára a bátorságod!” Nos, ennek tükrében van már egy gondolat a fejemben, hogy miképpen rezegtethetném meg inamban a bátorságot, de egyelőre még beszélni sem merek róla. Ehhez is gyűjtenem kell a bátorságot! Na, nem ejtőernyő ugráson töröm a fejem! Komolyra fordítva a szót, az Új Évben a megkezdett úton szándékozom haladni. A tavalyi év rengeteg változást hozott az életemben. Ami állandó, az a családom! Így a közösen kialakított terveink is mindannyiunk jóllétét szolgálják! Törekszünk minél több közösen megélt élményeket szerezni, továbbra is elsődleges cél az egymás iránti türelem, odafigyelés, egymás meghallgatása. Új évi cél a 2018-as megfogalmazott, és részben elért célok további gyakorlati alkalmazása, apró, de mégsem jelentéktelen, hétköznapi dolgokra fókuszálás! Törekszem továbbra is a korán kelést gyakorolni, a közös ebédeléseket szigorúan betartani és az esti ágyba eséseket fáradtan végrehajtani!

Így készülök én az Új Évre!

Szeretettel:
Edó

P.S.: Azért választottam posztom fejlécében Albrecht Dürer: Imádkozó kezek képét, mert a kép számomra kifejezi azt a hálát, amit a fenti szövegben megfogalmaztam. Íme egy kis tájékoztató a kép születéséről, melyet érdemes elolvasni: http://tudnodkell.info/batyja-tragikus-aldozatot-hozott-hogy-a-magyar-szarmazasu-durer-festo-lehessen-a-festo-meghato-gesztussal-koszonte-meg/

Írj nekem!

Partnereim

elgusto logo1 erhardt logo kofferbar  logo by    malacpofa   rozetta   tornacos logo