A személyes számadás posztomban írtam arról, hogy hamarosan beszámolok miért volt több okból is sikeres az október 28-án rendezett őszi vásárunk, melyet a soproni Koffer Borbárban tartottunk. Nos, itt az ideje, hogy ezen a fórumon is bemutassam a Koffert.

A vendéglátó helyet - mely Sopron centrumában a Várkerületen található - 3 fiatal srác nyitotta, akik elhivatottak a minőségi borok forgalmazása mellett. Kiváló magyar borászok nedűit árulják.

Ezen minőségi boroknak pedig olyan körítést teremtettek, hogy bárki a csodájukra járhat. Látszik, hogy a hely apró részleteiben megkomponált, ahol a design fontos szerepet kapott, hiszen szakavatott kezekbe adták az interiőr megfelelő atmoszférájának a megteremtését.

Egyszóval a hely trendi, ha pedig nem soproni vagy kedves olvasó, hát mindenképp megér egy kiruccanást, hogy lásd.

A srácok újhullámos szellemiségét bizonyítja, hogy nyitottak minden helyi feltörekvő kisvállalkozókkal való együttműködésre, és teret engednek, sőt kínálnak a helyi kézműveseknek.

Így jöhetett létre az őszi kis kézműves vásárunk is, páratlan sikert aratva ismerőseink körében. A borbár szintén részesült a sikerből, hiszen olyan személyek is tiszteletüket tették a vásárba, akik egyébként nem túl gyakori látogatói egy ilyen jellegű helynek.

Tehát az eset egy élő bizonyíték arra, hogy az összefogás mindig meghozza a várva várt eredményt, bátran és nyitottan kell egymást támogassuk, hiszen közös erővel sokkal nagyobb sikereket tudunk elérni. Számomra ez egy megerősítést adott, hogy jó úton haladok, és ezt a fajta szellemiséget fogom ezután is követni.

Nos, visszakanyarodva a poszt eredeti témájához, a közös kollaboráció a vásár ideje alatt megfogalmazódott.

Ugyanis a borok mellé apró falatkákat, “snack”-eket is felszolgálnak, melyeknek remek kiegészítője lehet az általam készített lekvár.

Szóval az ötletelést a megegyezés követte, ugyanis közösen megállapodtunk abban, hogy milyen ízvilágú lekvárokat lehetne a repertoárba beilleszteni.

Így alakult ki az a koncepció, hogy az aktuális évszaknak megfelelően őszi és téli ízeket idéző lekvárokat választunk.

Bekerült a top 3-ba a sütőtök lekvárom, az othello szőlőlekvárom és a lilahagyma lekvárom. Ez utóbbi fűszerezéséből fakadóan nevezhető chutneynak, mely a sajttálak koronázatlan királynője elismerést is kivívta körünkben.

A sütőtök lekvárom istenien lágy, selymesen krémesre sikerült, egy finom bagettre kenve mennyei. A vásár sztár terméke volt, aki kóstolta elégedett hümmögéssel jelezte, hogy ez olyan 10 ujjat megnyaló-fajta dzsem.

A kertünkbe termő othelló szőlővel már régóta “játszom” a konyhában, rengeteg ízvariációt kipróbáltam, a Kofferben most egyszerű valójában kóstolhatod. Szerintem nem fogod megbánni, ha ezzel a lekvárral engeded magad kényeztetni.

Tartsd azt is szem előtt, hogy az étel és a bor elementáris hatással lehetnek egymásra, a lekvárok mellé bor ajánlásra pedig vedd igénybe a Koffer szakavatott pincéreit.

Nos, ha ezek után kedvet kaptál, hogy meglátogasd ezt a páratlan vendéglátó egységet, azt ajánlom ne habozz, és tedd meg mielőbb. Ime a cím:

9400 Sopron, Ikvahíd utca 1.

Telefonon előtte asztalt foglalnál? ezen a számon megteheted: +36 30 559 0038 (hétvégén erőssen javasolt)

Edó

Írj nekem!

Partnereim

elgusto logo1 erhardt logo kofferbar  logo by    malacpofa   rozetta   tornacos logo